2011 m. rugsėjo 7 d.
Premjeras Andrius Kubilius tvirtina, kad diskusijas dėl minimalios algos reikia pradėti labai atsargiai ir nekalba, kad ji galėtų didėti nuo Naujųjų metų.

„Kaip šiandien sakė prezidentė, pradėti diskusijas dėl minimalios algos reikia atsargiai. Mes tas diskusijas pradėjome pavasarį, galiu pasakyti, kad tarptautinė finansinių rinkų padėtis mums sako, kad tokias diskusijas reikia vykdyti dar atsargiau. Taip ir elgsimės“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė jis.

Paklaustas, ar nuo Naujųjų metų nebus minimalios algos didinimo, premjeras atsakė: „O kas jums sakė, kad bus?“

Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad reikės diskutuoti apie atsargų minimalios algos didinimą.

DELFI primena, kad liepą metinėje spaudos konferencijoje prezidentė tvirtino, jog principinis sprendimas dėl minimalios algos yra priimtas.

„Iš principo sprendimas priimtas, galima sakyti, kad minimalią algą bus galima didinti. Kiek konkrečiai, tai kartu žiūrėsime, kai bus svarstomas biudžetas. Svarbiausia yra principinis politinis sprendimas“, – tuo metu sakė prezidentė.

Šiuo metu minimalus atlyginimas Lietuvoje yra 800 Lt prieš mokesčius arba apie 670 Lt po jų. Jis vienas mažiausių Europos Sąjungoje.

Profsąjungos dar pernai rudenį siūlė minimalią algą 100 Lt didinti nuo šių metų liepos, o dar 100 Lt pridėti nuo 2012 m. sausio.

DELFI