2011 m. gegužės 27 d.
Didžiosios Britanijos „Carlsberg“ gamyklos sunkvežimių vairuotojai turėtų džiaugtis pasiūlymu dėl 2,75 proc. atlyginimų pakėlimo, nes kituose alaus gamyklų logistikos padaliniuose vis dar siūlomi mažesni padidinimai ar atlyginimai apskritai lieka įšaldyti.

Alaus sektoriaus milžinė pasiūlė savo sandėlių ir distribucijos darbuotojams 2,75 proc. atlyginimų pakėlimą, kuris seka 1,5 proc. pakėlimą 2010 m. ir įšaldymą 2009 m. Bet 72 proc. darbuotojų (497 žmonės) atmetė pasiūlymą teigdami, kad tai yra mažiau nei pusė mažmeninės prekybos kainų indekso ir todėl realiu laiku darbo užmokestis nepadidėja.

Vis dėl to tinklapis roadtransport.com atskleidė, kad kiti gėrimų logistikos operatoriai negavo tokių aukštų pasiūlymų kaip pateiktas „Carlsberg“

Ianas Bearparkas, Blakburno alaus daryklos produkcijos ir distribucijos direktorius, teigia: “Mes ką tik suteikėme 2 proc. premijas. Kiekvienas norėtų daugiau, bet visgi tai buvo geriau nei praėjusiais metais. 2,75 proc. man atrodo gerai.“

Vakarų Jorko Keneto Houlio transporto kompanijos atstovė teigė: „Aš manau, kad mes gyvename ypatingai sunkiais laikais. Nors aš užjaučiu darbuotojus, jaučiu, kad jie turėtų priimti jiems siūlomą atlyginimų pakėlimą ir įvertinti tai, nes kiti šio sektoriaus darbuotojai negauna nieko.

Versta iš www.beerworkers.org

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: