Gegužės  12 d. Klaipėdoje įvyko steigiamasis Vaistinių darbuotojų profesinės sąjungos susirinkimas.

    Daugumą naujosios organizacijos narių kol kas sudaro UAB “Eurovaistinė“  darbuotojai. Steigiamajame susirinkime patvirtinti organizacijos įstatai, išrinkti valdymo organai. Pirmininku išrinktas Žydrūnas Mineikis. Susirinkimas nusprendė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos maistininkų profesine sąjunga.
    Gegužės 13d. į Klaipėdos regioną buvo atvykusi UAB “Eurovaistinė“ vadovybė. Darbuotojai buvo verčiami pasirašyti naujas darbo sutartis su sumažintu atlyginimu, priešingu atveju grasinama atleidimais iš darbo.
LMP Klaipėdos regiono koordinatorius Raimondas Tamošauskas ir Vaistinių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Žydrūnas Mineikis susitiko su UAB „Eurovaistinė” Klaipėdos regiono vadove.
    Artimiausiu laiku profesinė sąjunga planuoja susitikti su UAB „Eurovaistinė” darbo tarybos atstove ir suderinti numatomus veiksmus.
    Profesinės sąjungos nariais gali būti bet kurio vaistinių tinklo darbuotojai.
    Kviečiame visus vaistinių darbuotojus prisijungti prie naujos organizacijos. Norintys susisiekti su profesine sąjunga vaistininkai gali rašyti adresu vaistininkups@gmail.com.

LMP inf.