Lapkričio 26-28 dienomis, Valensijoje (Ispanija)vyksta 6-asis Europos maisto, žemės ūkio bei turizmo profesinių sąjungų federacijos (EFFAT) kongresas, kurio tema šiais metais – kova už lygias galimybes darbo vietose, įtrauktį, stipresnį kolektyvinį atstovavimą ir darbuotojų teisių gynimą.
Lietuvos maistininkų profesinei sąjungai kongrese atstovauja pirmininkas Raimondas Tamošauskas ir Laurynas Surblys (UAB „Philip Morris Lietuva“ profesinė sąjunga).
Lapkričio 26 d. vyko diskusijos apie lygias galimybes vyrams ir moterims darbo vietose bei kolektyvinių derybų, kolektyvinių sutarčių poveikio skirtingose šalyse apžvalga.
O lapkričio 27-28 dienomis kongreso dalyviai tęsia susitikimą priimami svarbius sprendimus, tvirtindami dokumentus.
Kongreso darbas prasidėjo atminimo minute pagerbiant potvynių aukas Valensijoje. Dalyvius sveikinimo EFFAT vadovai, Ispanijos profesinių sąjungų bei valdžios atstovai. Be to, išreikštas solidarumas su Ukrainos profesinėms sąjungoms.
Kongrese bus tvirtinami komitetų nariai, veiklos ir finansinės ataskaitos už 2019–2024 m.
Taip pat bus diskutuojama dėl EFFAT vizijos, politinių pasiūlymų, įstatų ateinantiems ketveriems metams, tvirtinamas EFFAT biudžetas 2025-2026 metams.
Pagrindiniais veiklos prioritetais numatyti tikslai dėl žmonių ir planetos gerovės bei teisingos Europos politikos krypties visiems darbuotojams.
Renginio panelinėse diskusijoe dalyvaus tokie garbūs pranešėjai kaip Tarptautinės maisto, žemės ūkio, viešbučių, restoranų, maitinimo, tabako ir susijusių darbuotojų profesinės sąjungos (IUF) generalinė sekretorė Sue Longley, Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) generalinė sekretorė Esther Lynch (ETUC), Europos Parlamento nariai Marc Botenga ir Dennis Radtke, Ispanijos politikai, kt.
Vyks ir diskusijų sesija su jaunimo komiteto lyderiais.
Taip pat bus renkama EFFAT vadovybė, įskaitant prezidentą, viceprezidentus ir vykdomojo komiteto narius.