Gruodžio 13-15 dienomis streikuoja Prancūzijoje esančios „Mondelēz“ gamyklos darbuotojai ir jų profesinės sąjungos. Streikas prasidėjo lapkričio 30 d. Jis buvo paskelbtas dėl atotrūkio tarp „Mondelēz France“ siūlomų darbo užmokesčių dydžių ir profesinių sąjungų reikalavimų.

2022 m. lapkritį infliacijos lygis Prancūzijoje išliko rekordinis – 7%. Vien maisto kainos pakilo 12,2 proc.

Pasaulinė maisto, žemės ūkio ir viešbučių profesinės sąjungos (IUF) narės CFDT Agri Agro, FGTA-FO ir CFE-CGC AGRO bei jų sudėtyje esančios „Mondelēz” profesinės sąjungos dalyvauja streikuose visoje Prancūzijoje ragindamos priimti sąžiningą susitarimą dėl darbo užmokesčio;

Pažymėtina, kad darbuotojai kitose pasaulio šalyse taip pat kovoja su pragyvenimo išlaidų krize, nes darbo užmokesčio didėjimas dažnai nebepasiveja kylančios infliacijos lygio – tai reiškia darbuotojų perkamosios galios mažėjimą.

CFC-CGC AGRO narė ir „Mondelēz” Europos darbo tarybos pirmininko pavaduotoja Isabelle Morel sako: „Mondelēz darbuotojai kovoja su besitęsiančia pragyvenimo išlaidų krize ne tik Prancūzijoje, bet ir Europoje bei už jos ribų. Darbuotojams būtina padidinti atlyginimą ir padėti jiems dabartinėmis aplinkybėmis sudurti galą su galu.

Parengta pagal iuf.org