Lapkričio 09-11 dienomis, Ženevoje, vyko Tarptautinės maisto, žemės ūkio, viešbučių ir restoranų darbuotojų profesinės sąjungos (IUF) tabako sektoriaus atstovų konferencija.
Lietuvos maistininkų profesinei sąjungai šioje konferencijoje atstovavo UAB „Philip Morris Lietuva” profesinės sąjungos pirmininkas Žydrūnas Mineikis ir UAB „Philip Morris Lietuva” Eurpos darbo tartybos narys Rolandas Kazlauskas. Taip pat joje dalyvavo atstovai iš kitų šalių lapų augintojų, perdirbėjų, cigarečių gamybos ir platinimo organizacijų (Lenkija, Kazakstanas, USA, Vokietija, Rusija, Ukraina, Turkija, Ispanija, Nigerija, Argentina, Zimbabvė).
Pasak Ž. Mineikio, konferencijoje buvo svarstomi, oraus ir saugaus darbo, nediskriminavimo ir vaikų darbo klausimai. Taip pat vyko moterų dalyvių diskusija.
Renginyje buvo priimti nutarimai, kurie leis tinkamai pasiruošti 28 IUF kongresui: patvirtinti pareiškimai ir įvairios rezoliucijos.
Be to, lapkričio 11 d. vyko atskira „Philip Morris Internetional” darbuotojų atstovų konferencija. Joje buvo aptarti įmonėje vykstantys pokyčiai, kiekviena šalis pasidalino savo patirtimi. Įvyko susitikimas/diskusija su vienu iš aukščiausiu vadovų komandos nariu. Buvo aptarti tolimesni veiksmai, kurie padėtų išlaikyti stabilias dirbančiųjų darbo sąlygas, bei konkurencingą atlyginimą.