Penktadienį (09.16 d.) Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga Vilniuje surengė Tarybos posėdį. Jame dalyvavo tarybos nariai arba jų atstovai iš UAB „Mondelez Lietuva Production“, AB „MV GROUP Production“, AB „Nordic sugar Kėdainiai“, AB „Pieno žvaigždės“  filialų „Panevėžio pienas“ ir „Pasvalio sūrinė”, „Vičiūnų grupė”, UAB „Philip Morris Lietuva“, UAB „Rokiškio pieno gamyba“ ir UAB „Rokiškio pienas“, UAB „Vilniaus duona“ ir Vaistinių darbuotojų profesinių sąjungų.

Posėdžio metu įvyko susitikimas su LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininku Mindaugu Linge. Susitikimo metu buvo kalbama apie kolektyvinių sutarčių sudarymo, darbų saugos, darbuotojų atstovavimo ir kitas privataus sektoriaus problemas.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas Raimondas Tamošauskas skaitė pranešimą „Darbuotojų stebėjimas ir kontrolė: ką turėtumėte žinoti apie vaizdo stebėjimą?“.

Nuotoliniu būdu advokatas dr. Nerijus Kasiliauskas pasakojo apie naujausius Darbo kodekso pakeitimus ir konsultavo rūpimais klausimais.

Posėdyje apsilankiusi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė papasakojo apie paskutines derybas dėl MMA LR Trišalėje taryboje.

Apie užsienio profesinių sąjungų naujienas informavo šiuo metu Vilniuje viešinti PERC – ETUC-CES patarėja Goda Neverauskaitė.

Pabaigoje tarybos nariai informavo apie darbuotojų padėtį savo atstovaujamose darbuotojų organizacijose ir buvo planuojama artimiausia Lietuvos maistininkų  profesinių sąjungų veikla.