Sunku patikėti, kad tai vyksta. Su nerimu stebime situaciją Ukrainoje.  Milijonai taikių darbo žmonių jau tapo šio karo aukomis. Esame susirūpinę savo bendražygių ir visų žmonių, esančių konflikto zonose, gyvybe ir reiškiame jiems paramą.

Tarptautinė maisto, žemės ūkio, viešbučių, restoranų, viešojo maitinimo, tabako ir giminingų darbuotojų asociacijų sąjungos (IUF) koordinacinė taryba informuoja, kad Ukrainoje uždaromos maisto perdirbimo įmonės. „Artemsol“ druskos kasybos įmonė, „Philip Morris“ tabako gamykla Charkove ir JTI tabako gamykla Kremenčuge buvo uždarytos. „ABInBevEfes“ alaus darykla Černigove ruošiasi užsidaryti, o gamyba „Coca-Cola“ gamykloje Kijeve sustabdyta. Buvo priimtas sprendimas uždaryti pieno perdirbimo padalinį „Lactalis“ Nikolajeve po to, kai bus perdirbti turimi žaliaviniai produktai. Pieno tiekimas nutrūko.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas (LMP) Raimondas Tamošauskas šiandien bendravo su IUF atstovu Kirill Buketov: „Šiuo metu visos gamyklos sustabdytos. Darbą dar tęsia tos, kurioms reikia pabaigti gamybinius procesus ir sunaudoti žaliavas. Charkovo pieno gamykloje dirbantys žmonės aplink girdi sprogimus. Profesinės sąjungos dar praėjusią savaitę perkėlė savo centrinius ofisus į vakarų Ukrainą. Kas gali taip pat savo artimuosius išveža toliau nuo fronto į vakarus. Į rytus juda žmonės pasiruošę ginti savo tėvynę.” – pokalbio metu gauta informacija dalijasi LMP pirmininkas.

Pirmininkas neslėpia: „Pokalbis buvo sunkus, nes teko ten lankytis ir turiu asmeninių kontaktų su žmonėmis šiuo metu esančiais konflikto zonoje.”

Apie su Ukrainos fabriko profsąjungiečiais palaikomą ryšį dalijasi ir UAB „Philip Morris Lietuva“ profesinės sąjungos pirmininkas Žydrūnas Mineikis: „Šiuo metu fabriko veikla sustabdyta. Darbuotojai išleisti į namus. Jiems žadama mokėti dalį atlyginimo. Sutarėme, kad esant poreikiui susiskambinsime ir bandysime bendromis pastangomis reaguoti į įvykius. Tikimės, kad prisijungs ir kolegos iš Lenkijos.”

Solidarizuojamės su savo kolegomis ir visais žmonėmis Ukrainoje! Šis karas turi būti nedelsiant sustabdytas.

Слава Україні!