Šimtai „Cadbury“ darbuotojų Melburne surengė streiką, siekdami, kad tarptautinis saldumynų milžinas užtikrintų jiems darbo saugumą, geresnį atlyginimą bei darbo sąlygas.

Beveik 360 darbuotojų iš dviejų gamyklų streikavo nuo rugsėjo 17 dienos (penktadienio) iki ankstyvo šeštadienio ryto bei atsisakė dirbti viršvalandžius iki rugsėjo 20 dienos.

Australijos gamybos darbuotojų profesinė sąjunga (AMWU) teigė, kad darbuotojai buvo priversti imtis streiko, nes tiesiog pavargo jaustis nesaugiai: kai kurie įmonės darbuotojai, net ir po 10 metų darbo, formaliai vis dar nėra nuolatiniai įmonės darbuotojai (dirba pagal laikinas darbo sutartis).

Nors COVID-19 pandemijos metu šokolado pardavimai šoko į aukštumas, pagrindiniai jo gamintojai  ir toliau lieka be saugaus darbo, tinkamo atlyginimo ir darbo sąlygų.

Pasak AMWU nacionalinio sekretoriaus Steve’o Murphy, darbuotojai tiesiog nori tikrumo ir saugumo.

„„Cadbury“ darbuotojai vienijasi, siekdami, kad su kiekvienu darbuotoju būtų elgiamasi oriai ir jis galėtų jaustis saugus darbe “- teigė jis.

 

„Cadbury” yra Didžiosios Britanijos tarptautinė konditerijos gaminių bendrovė nuo 2010 m. Visiškai priklausanti „Mondelez International“.

 

Parengta remiantis Australijos gamybos darbuotojų profesinės sąjungos (AMWU) inf.

AMWU nuotr.