Kas ketverius metus turime galimybę balsuoti, kas atstovaus darbuotojų interesus naujai išrinktame Seime. Gindama savo narių interesus Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga (LMP), kaip darbuotojų atstovas, į politines partijas ir jų kandidatus žiūri per samdomų darbuotojų interesų atstovavimo prizmę.

Pripažįstame, kad dabartinio LR Seimo dauguma taip pat padarė tam tikrų pakeitimų LR Darbo kodekse, socialinio dialogo srityje organizuotų darbuotojų atžvilgiu, LR trišalei tarybai buvo suteiktas didesnis vaidmuo priimant darbo santykius reglamentuojančius klausimus, atsirado galimybė tiesiogiai remti profesines sąjungas savo pajamų mokesčio dalimi,  daugiau Seimo narių pradėjo kalbėti darbuotojų naudai.

Tačiau,  antrame balsavimo ture vienmandatėse rinkimų apygardose,  mūsų nariams siūlome remti partijas, kurios pasisako už darbuotojų teisių stiprinimą, skiria dėmesį socialinei politikai, pajamų didinimui, atskirties mažinimui, viešųjų paslaugų (švietimo, sveikatos, energetikos srityje) prieinamumo didinimui.

Nerekomenduojame rinkimuose remti liberalių partijų, kurios deklaruoja darbuotojų teisių susiaurinimą savo programose, kalba apie “įperkamų” šveitimo ir sveikatos paslaugų didinimą.

Iš kandidatų vienmandatėse apygardose išskiriame mūsų ištikimus sąjungininkus LR Seime kandidatuojančius Deltuvos šiaurinėje apygardoje Tomą Tomiliną bei  Kalniečių apygardoje Aušrą Papirtienę ir kviečiame paremti juos bei padėti rinkiminėje kampanijoje. 

Nepamirškime, kad geri žmonės išrenka „blogus“ politikus tiesiog neateidami balsuoti.

 

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas Raimondas Tamošauskas

Neatlygintina politinė reklama