Emocinę paramą teikiančios organizacijos pastebi, kad pastaruoju metu tarp pagalbos ieškančių žmonių, daugėja kalbančių apie problemas darbe. Nepaisant nuotolinio darbo karantino metu, darbinės problemos išlieka ir tampa net aktualesnės, kaip ir patyčios darbovietėse, apie kurias vis dar kalbama nedrąsiai, o pati problema sprendžiama tik tada, kai atsitinka kas nors baisaus. Ir nors Lietuvoje nėra atskiro darbo reglamentavimo, susijusio su psichine žmogaus sveikata darbe. Vis dėlto Darbo kodeksas numato, kad darbdavys privalo užtikrinti saugias ir sveikas darbo sąlygas. Taigi jis yra atsakingas už profesines rizikas, pavyzdžiui, stresą darbe, o jei jis nevykdo savo pareigų, terorizuojamiems darbuotojams visada gali padėti profsąjungos.

Išlaikyti efektyvią darbo komandą padeda ne tik konkurencingi atlyginimai, bet ir sugebėjimas sukurti komfortišką emocinį mikroklimatą darbe. Nors pastarąjį suvaldyti nelengva, kalbėti apie darbuotojų psichikos sveikatą versle vis dar nėra įprasta. Dažnai apie psichologinį smurtą darbo vietoje sužinome per vėlai, todėl tenka susitaikyti su skaudžiomis pasekmėmis tiek darbuotojams tiek pačiai organizacijai.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) psichologinį smurtą darbe apibrėžia kaip tyčinį valdžios prieš kitą asmenį ar darbuotojų grupę naudojimą, įskaitant įžeidinėjimą, psichologinę agresiją, grasinimą panaudoti fizinę jėgą, veiksmus, kurie gali pakenkti fizinei, protinei, dvasinei, moralinei ar socialinei sveikatai, saugai ir gerovei. Esminis psichologinio smurto ir konflikto darbe skiriamasis požymis yra prievartą taikančio asmens siekimas psichologiškai dominuoti prieš smurto auką. 

Žmonės, darbe patiriantys psichologinį smurtą, neturėtų tikėtis, kad viskas išsispręs savaime. Jiems reikia kreiptis į specialistus, užsitikrinti bendradarbių paramą ir rinkti įrodymus. Patiriantiems psichosocialinį smurtą darbuotojams patartina  darbovietėje pradėti viešai kalbėti apie tai, kas vyksta. Didžiausia klaida, kurią dažniausiai ir daro aukos, užsisklęsti ir tikėtis, kad viskas praeis savaime.