IUF „Mondelēz Union Network“ yra tarptautinis profesinių sąjungų tinklas, kuris buvo sukurtas organizuotai ir efektyviai Mondelez profesinių sąjungų veiklai kurti. „Mondelez Lietuva Production“  veikia LMP profesinė sąjunga, kuriai priklauso daugiau nei trečdalis įmonės darbuotojų. „Mondelez Lietuva Production“ atstovaujama ir Europos darbo taryboje.

Kas naujo kitose šalyse?

 

 „Mondelez“ vadovybė Indijoje vilkina kolektyvines derybas

„Mondelez“ vadovybė Indijoje vilkina kolektyvines derybas Gvalijaro mieste, siekdama sudaryti spaudimą nuolatinėse darbo vietose dirbantiems darbuotojams ir jų profesinei sąjungai, jog šie sutiktų su savanoriška atskyrimo schema. Ši schema panaikintų 367 nuolatines darbo vietas ir yra panaši į tą, kuriai darbuotojai buvo priversti pritarti Baddi mieste, Indijoje 2018 m.

Plačiau skaitykite ČIA.

Nepriklausoma profesinė sąjunga derasi dėl pirmosios kolektyvinės sutarties „Mondelez“ Egipte

IUF priklausanti profesinė sąjunga „Mondelez“ padalinyje Aleksandrijoje, Egipte buvo suformuota po didelio tarptautinio konflikto, kuris sėkmingai baigėsi 2014 m. rugpjūtį. Remdamasi tvirta profesinių sąjungų teisių baze, profesinė sąjunga tapo pirmąja teisėtai įregistruota nepriklausoma privataus sektoriaus profesinė sąjunga Egipte 2018 m. balandžio mėn. Sąjunga žengė dar vieną reikšmingą žingsnį pasirašydama pirmąją kolektyvinių derybų sutartį Egipto „Mondelez“ mieste 2020 m. sausio 23 d.

Plačiau skaitykite ČIA

Profesinė sąjunga „Mondelez“ įmonėje  Pakistane užsitikrina nuolatinį darbą 51 darbuotojui

Cadbury Pakistan progresyvių darbuotojų profesinė sąjunga, priklausanti IUF per Pakistano maisto darbuotojų federaciją (PFWF), švenčia dar 51 nuolatinę darbo vietą ilgą laiką dirbantiems nepastoviose darbo vietose darbuotojams. Dvylika „Mondelez Tang“ gamyklos darbuotojų ir 39 „Mondelez“ konditerijos gamyklos Pakistane darbuotojai dabar turi nuolatinį darbą. Tai tapo įmanoma dėl nuolatinės profesinės sąjungos kovos su nepastoviu darbu „Mondelez Pakistan“.

Plačiau skaitykite ČIA.

 

1993-2000 metais kompanija vadinosi „Kraft Jacobs Suchard Lietuva“ ir buvo viena pirmųjų užsienio investuotojų Lietuvoje, į šalį atnešusi tarptautinius verslo standartus. Būtent tiesioginės užsienio investicijos lėmė, kad šiandien Kaune esantis fabrikas yra svarbia korporacijos gamyklų tinklo dalimi ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Nuo 2013 metų balandžio šis fabrikas tapo atskiru juridiniu vienetu „Mondelez Lietuva Production“.

 

 

Parengta pagal IUF inf.