Minint Tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną, EFFAT tęsi savo įsipareigojimą – kaip buvo nustatyta šio mėnesio EFFAT kongrese – visiškai netoleruoti priekabiavimo ir smurto dėl lyties savo sektoriuose ir pateikia išsamių rekomendacijų šių reiškinių prevencijai. 

Smurtas darbo vietoje išlieka plačiai paplitusia problema visoje Europoje. Atliekant plataus masto tyrimus paaiškėja aiški priekabiavimo, smurto ir prievartos problema, ypač nukreipta prieš moteris. Naujų EFFAT vykdomų apklausų, tiriančių seksualinį priekabiavimą ir smurtą jos sektoriuose, išvados pateikia tam tikrų įžvalgų apie problemos mastą bei įvairovę: pavyzdžiui, daugiau nei 85% respondentų iš turizmo ir namų ūkio sektorių mano, kad seksualinis priekabiavimas ir smurtas jų darbo vietoje yra didesnis nei vidutinis.

EFFAT nuoširdžiai tiki, kad nė vienas darbuotojas neturėtų eiti į darbą bijodamas smurto ar priekabiavimo. Dėl šios priežasties ji atkreipė ypatingą dėmesį į socialinio dialogo svarbą, visų pirma „Horeca“ ir „Maitinimo pagal sutartis“ sektoriuose, taip pat dviejuose Europos sektorių socialinio dialogo komitetuose. EFFAT taip pat aktyviai dalyvavo tokiose kampanijose kaip #wetoo (raginama nutraukti smurtą dėl lyties darbe) ir #Fairhousekeeping (kvietė imtis derybų priemonių kovojant su seksualiniu priekabiavimu, keliančiu grėsmę namų šeimininkų saugai ir gerovei darbe).

Atsižvelgdama į šį principą, EFFAT viešai skelbia savo rekomendacijas, pagrįstas sėkmingomis savo narių ir kitų organizacijų iniciatyvomis, skirtomis kovoti su seksualiniu priekabiavimu ir smurtu darbo vietoje.

Apie tai, kas svarbu kiekvienam. Rekomendacijas rasite ČIA.

 

EFFAT inf.