„Mums reikia, kad darbuotojų balsas būtų gerai ir aiškiai girdimas ne tik Europos Parlamente, bet ir Komisijoje“, –pareiškė Darbuotojų grupės pirmininkas Oliver Röpke. Siekdama šio tikslo, 2019 m. gegužės 22 d. EESRK Darbuotojų grupė Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) suvažiavimo metu surengė papildomą renginį, kuriame aptarė, kaip užtikrinti, kad ateinančius penkerius metus naujojoje Europos Parlamento politinėje darbotvarkėje daug dėmesio būtų skiriama darbuotojų teisėms.

Dalyviai kalbėjo apie iššūkius, su kuriais susiduria profesinės sąjungos, ir tarėsi, kaip jie reaguos į numatomą dešiniųjų populistinių partijų sėkmę rinkimuose. „Privalome atgauti darbuotojų pasitikėjimą, nes nacionalistai ir ekstremistai visada mėgins pasinaudoti žmonių neviltimi, kad gautų sau paramos“,  – pridūrė Gabriele Bischoff.

Diskusijoje, kurioje dalyvavo ETUC generalinis sekretorius Luca Visentini, Austrijos Europos Parlamento narė Evelyn Regner ir du Europos Parlamento kandidatai Gaby Bischoff ir Nicolas Schmit, buvo sutarta, kad reikia susigrąžinti rinkėjų pasitikėjimą ir kad politikai turėtų pasiūlyti alternatyvą antieuropietiškų populistų retorikai. „Rinkėjai per naktį nevirsta rasistais; žmonės nepatenkinti ir puolę į neviltį, o nacionalistai siūlo lengvas išeitis, naudodamiesi prastomis žmonių gyvenimo sąlygomis“, – kalbėjo Luca Visentini.

ES turi būti socialinis projektas, kuris gerintų visų piliečių darbo ir gyvenimo sąlygas ir šalintų nelygybę. Tam reikia teisingo ir progresyvinio apmokestinimo, socialinių teisių ramsčio įgyvendinimo, bendrų minimalių socialinių standartų ir tinkamo darbo teisės vykdymo užtikrinimo. 

 

EESRK inf.