Sėkmingas naujų talentų pritraukimas ir darbo jėgos senėjimo valdymas tampa bene didžiausiu iššūkiu įmonėms.
Surasti naujų darbuotojų tampa vis sunkiau, o ką jau kalbėti jei įmonė įsikūrusi atokioje vietovėje…
Darbuotojų trūkumą nulemia ir tai, kad kandidatų išsilavinimas ir įgūdžiai ne visada atitinka pramonės sektoriaus keliamus reikalavimus.
Kaip galima išspręsti tokias bendrovių problemas, išsiaiškinti siekė EFFAT ir „FoodDrinkEurope”.
Rezultatas: Išeičių yra.
Pasiteldami Europos Komisijos finansinę paramą, Europos socialiniai partneriai suvienijo jėgas, siekdami įveikti kliūtis kuriant darbo vietas maisto ir gėrimų sektoriuje ir inicijavo dviejų metų trukmės projektą – „Naujų talentų pritraukimas ir darbo jėgos senėjimo valdymas: dvi tos pačios monetos pusės – gerosios praktikos įgyvendinimas patrauklesniam maisto ir gėrimų sektoriui”.
Projekte iškelti trys skirtingi prioritetai: naujų talentų pritraukimas, darbo jėgos senėjimo suvaldymas ir sektoriaus įvaizdžio pagerinimas.
Remiantis 28 savarankiškos gerosios praktikos pavyzdžiais ir įrankiais, kuriuos pateikė atitinkami nacionaliniai atstovai ir Europos socialiniai partneriai buvo parengta ataskaita, su kuria susipažinti gali kiekvienas, kuriam svarbu gauti patarimų, susijusių su naujų darbuotojų įdarbinimu bei darbo jėgos senėjimo problemos mažinimu maisto ir gėrimų sektoriuje.
Europos socialinių partnerių parengtą įrankių rinkinį, kurį sudaro geroji praktika, galimi scenarijai ir gairės orientuotos į darbuotojus, darbdavius ir profesines sąjungas rasite adresu http://fooddrinkeurope-effat- toolbox.eu/.
Norite, kad Jūsų įmonė būtų įvardijama, kaip viena patraukliausių? Tuomet nepraleiskite progos susipažinti.

EFFAT inf.