Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje, taip pat įdomius ir aktualius patarimus Jums ir Jūsų darbui. 

D. Grybauskaitė apie stumiamą soc. modelį: nemanau, kad tai yra dabar gyvybiškai taip svarbu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kritiškai įvertino Seime įstrigusį vadinamąjį socialinį modelį.

Plačiau… 


Rimantas Jonas Dagys: Premjeras kitus skubina, nors pats nedirba

Gyvenime nutinka ir taip, kad pridarę klaidų ir palikę jas taisyti kitiems, paskui dar leidžiame sau paburnoti, kad darbas daromas per lėtai. Keisčiau, kai taip elgiasi vienas iš valstybės vadovų.

Plačiau…


Minimalios algos sukelta anomalija, kuriai ekonomistai ieško paaiškinimo

Dėl pastaraisiais metais aplink pasaulį keltų minimalių atlyginimų nepadidėjęs nedarbo lygis iš vėžių išmušti galėjo ne vieną ekonomistą, nes remiantis „vadovėline“ ekonomine teorija bedarbių skaičius turėjo kilti.

Plačiau…


Premjeras tikisi, kad pavasario sesijoje pavyks priimti socialinį modelį

Plačiau…


Pensininkų taryboje aptarti „Sodros“ klausimai

Trečiadienį vykusiame Lietuvos pensininkų reikalų tarybos posėdyje aptarti „Sodros“ biudžeto, kompleksiškai teikiamų paslaugų šeimai klausimai.

Plačiau…


Darbas populiariausiu grafiku gali būti žalingas 

Standartiškai dirbantiems nuo 9 iki 17 val. atėjo laikas sunerimti. Nors darbas po aštuonias valandas kasdien suteikia galimybę apmokėti sąskaitas ir jausti šokį tokį užtikrintumą, vis dėlto tyrimai rodo, kad toks darbo grafikas nėra naudingas nei žmogaus kūnui, nei jo protui, o dažniausiai tokiu darbo grafiku dirbančiuosius varginančios bėdos – tai miego, saulės šviesos ir vitamino C trūkumas.

Plačiau..


Kodėl niekam neįdomu, kaip sunkiai jūs dirbate

Darbo dienos pabaigoje atsisėdate ant sofos (ar prie baro) su tam tikru pasitenkinimu savimi – tiek valandų „arėte“, įdėjote tiek pastangų… Tik tai nieko nejaudina, rašo „The Guardian“.

Plačiau… 


Naujo darbo kodekso rengėjai pamiršo motinystės apsaugą

Nagrinėjant naujai ruošiamą ir kaip labai palankų darbuotojams angažuojamą Darbo kodeksą, aptikome, kad siūlomoje versijoje šio dokumento rengėjai visiškai panaikina turimą motinystės apsaugos sistemą.

Plačiau…