Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje ir kt. 

Skelbimuose pamatė, kaip siūlydami darbą gudrauja darbdaviai

Dabar paprasti Lietuvos darbuotojai, kurie darbo ieško pagal skelbimus, o ne per pažintis ir protekcijas, turi dvi išeitis: emigruoti arba susitaikyti su darbdavių savivale, neadekvačiais reikalavimais ir mažais, oriai gyventi neleidžiančiais atlyginimais.

Plačiau…


Algirdas Butkevičius: socialinio modelio svarstymas komitete – per lėtas

Daug ginčų sukėlusio socialinio modelio, kurį sudaro darbo santykius liberalizuosiantis naujas Darbo kodeksas ir „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pataisos, svarstymas Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete vyksta per lėtai, sako premjeras. Algirdas Butkevičius dėl to kaltina opozicinių partijų atstovus.

Plačiau… 


Lietuvos bankas skelbia gerąją žinią apie atlyginimus ir kainas kitąmet

2016 metais darbo užmokestis Lietuvoje augs 5 proc., o vidutinė metinė infliacija sieks 1,4 proc., prognozuoja Lietuvos bankas (LB). „Taigi gera žinia ta, kad atlyginimai augs sparčiau nei kainos“, – sakė LB Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos direktorius Gediminas Šimkus.

Plačiau… 


Amžius – ne kliūtis mokytis ir dirbti vyresniems bedarbiams

Darbo jėgos stokojančioje ir senėjančioje Lietuvoje dažnas vyresnis darbo nerandantis žmogus kaltina savo amžių ir darbdavius, kurie neva į darbą priima tik jaunus. Tiesa slypi kitur – daugelis vyresniųjų  neturi reikiamų kompetencijų ir įgūdžių, nors išsilaikyti rinkoje jiems dar reikės ne vienerius metus.

Plačiau…