Didžiausioje Lietuvos kepykloje – permainos. Po to, kai UAB „Vilniaus duona“ kontroliuojančią Suomijos grupę įsigijo švedai, bendrovėje neliko generalinio direktoriaus pareigybės.

Tuo pačiu „Vilniaus duoną“ paliko ir 13 metų jai vadovavusi Rita Ramanauskienė.

Įmonei nuo gruodžio vadovauja komercijos direktorius Gražvydas Jukna, iki tol nuo 2014 m. pradžios dirbęs pardavimų direktoriumi.

Prieš tai p. Jukna dirbo „Kraft Foods“, „Cadbury“, „Sanitex“ ir „Studio Moderna“.

Pačią „Vaasan“ šiemet perėmė Švedijos žemės ūkio kooperatyvas „Lantmannen Ekonomisk Forening“, Lietuvoje jau valdantis dalį žemės ūkio prekybos UAB „Skandagra“ ir salyklo gamybos UAB „Viking Malt“

Po sandorio Suomijos grupė, o tuo pačiu ir „Vilniaus duona“, tapo „Lantmannen Unibake“, gaminančios šaldytus ir šviežius duonos gaminius maitinimo paslaugų įmonėms ir mažmeninės prekybos bendrovėms, dalimi.

„Vaasan“ ir „Lantmannen“ susijungimas reiškia, kad „Vaasan“ grupė palaipsniui pertvarkoma, dabartinę savo veiklą integruojant į „Lantmannen“ struktūrą“, – teigiama oficialiame bendrovės komentare VŽ.

„Tai yra nauja pradžia „Vaasan“, kurios siekis yra efektyviai panaudoti visus turimus gamybos pajėgumus ir pasiekti aukščiausią lygį vykdant komercinę veiklą vis intensyvėjančioje verslo aplinkoje. Tai reikalauja tolesnio veiklos efektyvinimo, kaštų mažinimo ir labiausiai tikslingos organizacinės struktūros paieškos, kas atitiktų mūsų ambicijas“, – rašoma jame.

Būtent dėl to, pasak bendrovės, nuspręsta atsisakyti generalinio direktoriaus pareigybės. Teigiama, kad p. Jukna, kuris bus pilnai atsakingas už visą veiklą Lietuvoje, yra tiesiogiai pavaldus Thomasui Isakssonui, „Vaasan“ vykdomajam vadovui.

2014 m. „Vilniaus duona“ gavo 29,5 mln. Eur pajamų, 4% daugiau nei prieš metus. Pelnas siekė 1,5 mln. Eur, 22% daugiau nei 2013 m. Šių metų finansinių duomenų prognoze įmonė nesidalina.

„Nielsen“ duomenimis, bendrovė užima apie trečdalį Lietuvos duonos rinkos.

 

Plačiau: Verslo žiniose