Čia galite rasti naujausias aktualijas žiniasklaidoje, susijusias su darbo ir socialiniais įstatymais, pokyčiais darbo rinkoje ir kt. Papildyta…

 

Nesusitaria dėl išmokų atleidžiamiems darbuotojams

Trišalė taryba Ilgalaikio darbo išmokų fondo įstatymo projektą svarstys ir kitame posėdyje – tiek darbdaviai, tiek profsąjungos jam turi pastabų.

Plačiau…


Kristinos Miškinienė interviu apie Darbo kodekso projektą

„Dalis komiteto narių linkę likti prie sovietinio darbo santykių reguliavimo. Kiti, įvertinę mūsų laukiančius iššūkius, pasisako už tai, kad būtų taikomas pažangesnis reguliavimas“, – sako Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė. 

Plačiau… 


Tarifas fondui už atleidžiamus darbuotojus gali siekti ir 1%

Atleidžiami ir bankrutavusių įmonių darbuotojai išmokas gaus iš vieno ilgalaikio darbo išmokų fondo. Įmokos tarifas darbdaviams pakils nuo 0,2 iki ne daugiau kaip 1% darbo užmokesčio fondo.

Plačiau…


To dar nebuvo: mokesčius nuo atlyginimo turėsime susimokėti patys?

Liberalai siūlo mokesčių reformą. Esą darbuotojai nežino, kiek jie sumoka mokesčių nuo savo algos. O pasižiūrėję į algalapį, mato tik gyventojų pajamų ir socialinio draudimo mokesčio dalį. Na, o didžiulė mokesčių našta – beveik 31 procentas, kurį moka darbdavys „Sodrai“, lieka nepastebėta. Tad liberalai siūlo ir šią mokesčių dalį perkelti darbuotojams.

Plačiau… 


Apie nekonkuravimo susitarimus

Lietuvos Aukščiausiais Teismas dar kartą, lapkričio 13 dieną, pasisakė apie nekonkuravimo susitarimus, sudaromus tarp darbdavio ir darbuotojo.

Plačiau… 


Paskelbė, kur labiausiai didėjo atlyginimai Lietuvoje 

Vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis trečią šių metų ketvirtį, palyginti su 2015 m. antruoju ketvirčiu, padidėjo visose apskrityse.

Plačiau… 


Kurių mokyklų absolventai sunkiausiai randa darbą?

Profesinio rengimo prestižas auga? Kaip statistika rodo: yra profesinių mokyklų, kurių absolventams vis dėlto įsitvirtinti darbo rinkoje sunku. Ne visada gelbsti ir aukštojo mokslo diplomas. Mat darbdaviams reikia kvalifikuotų inžinierių, IT specialistų, energetikų ar chemikų, o į duris, beveik be išimties, beldžiasi ką tik studijas baigę vadybininkai.

Plačiau…


G. Nausėda: kodėl tik mažuma jaučia oficialiai augančius atlyginimus

Nors Statistikos departamentas skelbia, kad Lietuvoje vidutinis darbo užmokestis nuolat auga, dalis gyventojų dar jaučia pasibaigusią krizę ir negali džiaugtis augančiais atlyginimais. SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda aiškina kodėl.

Plačiau… 


2016 m. biudžeto finišo tiesioji: „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ nori didesnės minimalios algos Opozicija ragina nekartoti 2008 m. scenarijaus

Šią savaitę Seimas ketina priimti 2016 m. biudžetą, kuris nubrėš gaires, kaip gyvensime kitąmet. Valdančiosios koalicijos partneriai, nekreipdami į Valstybės kontrolės ir Europos Komisijos pastabas, socdemus žada ir toliau spausti dėl reikšmingesnio minimalios algos didinimo. Tuo metu opozicija ragina prisiminti 2008 m. Lietuvą užklupusią krizę bei perspėja nesantys tikri, ar palaikys biudžetą balsavimo metu.

Plačiau…