Tuo metu kai migrantai toliau intensyviai kerta Europos sienas, EFFAT pažymi profesinių sąjungų vaidmens svarbą palengvinant pabėgėlių socialinę ir ekonominę integraciją.

EFFAT tvirtai tiki pabėgėlių potencialu teigiamai prisidėti prie priimančiųjų bendruomenių.

Tuo remiantis, EFFAT Vykdomasis komitetas laikosi bendros pozicijos, kad pabėgėliams pagalba reikalinga. Sąjungos ir mokymai pabėgeliams turi būti kaip pagalba geriau apsaugoti savo darbo sąlygas taip pat užtikrinti, kad darbdaviai nesiims bloginti jų sąlygų per socialinį dempingą.

EFFAT vykdomojo susitikimo metu Haraldas Vydenhoferis (Harald Wiedenhofer), EFFAT generalinis sekretorius komentuodamas jų poziciją teigė: “Bėgančių nuo karo pabėgėlių integravimas – didžiulis iššūkis. Tačiau tai nėra klausimas ar mes turime į jį reaguoti. Nesvarbu ar tai Italų, Ispanų ar Graikų problema. Tai visos Europos problema, ir mes turime padėti ją spręsti, jei nenorime išsižadėti savo europietiškų vertybių. Mes turime būti užtikrinti, kad visi kontrolės mechanizmai veikia. Per mokymus, konstruktyvų dialogą su darbdaviais ir perspektyvų bendradarbiavimą su atitinkamomis institucijomis, profesinės sąjungos gali padėti spręsti pabėgėlių, atvykstančių į Europą problemas.“

 

EFFAT pozicija dėl pabėgelių integravimo