Praėjusią savaitę Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) surengė “spaudos pusryčius“. Neformaliame susitikime su žurnalistais sumanyta atsikirsti į žiniasklaidoje pasirodžiusias manipuliacijas profesinių sąjungų narystės ir jų veiklos faktais, įskaitant ir rugsėjo 10 d. įvykusią protesto akciją, nukreiptą prieš Vyriausybės siekį liberalizuoti Darbo kodeksą.

Papildomu tokio susitikimo akstinu tapo ir Statistikos departamento paskelbti duomenys apie 2014 m. profesinių sąjungų ir partijų narių skaičius, jų gaunamas lėšas ir kt.

„Šiuo metu profesinių sąjungų oponentai aktyviai formuoja nuomonę, jog profesinės sąjungos vienija tik mažumą, o ir tie, kas dalyvauja jų veikloje, yra iš viešojo sektoriaus. Ypač stengiasi politikai. Tačiau partijų veiklose dalyvauja ne ką daugiau žmonių,“- buvo konstatuojama LPSK viešųjų ryšių tarnybos išplatintame renginio anonse, o žurnalistams vėliau pateiktose lentelėse priminta, jog partijos vienija tik 4 proc. piliečių, o profesinės sąjungos – 8 procentus darbuotojų.

Susitikti su žurnalistais prie kavos puodelio atvyko LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas, generalinė sekretorė Janina Matuizienė, Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė, Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos primininkasJuozas Neverauskas, Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Irena Petraitienė.

 

PLAČIAU…