Vakar Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusioje Trišalėje taryboje profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai sutarė dėl svarbiausių ginčytinų naujojo Darbo kodekso nuostatų.

Susitikime sutarta dėl Išmokų fondo steigimo, iš kurio išeitinės išmokos darbuotojams bus mokamos pagal stažą. Kaip rašoma išplatintame pranešime, susitarta dėl vieno mėnesio išeitinių išmokų visiems atleidžiamiems darbuotojams ir papildomų išeitinių iš Išmokų fondo darbuotojams, dirbantiems ilgiau nei 5 metus, numatant papildomas 1, 2 ir 3 mėn. išmokas už atitinkamai 5, 10 ir 20 metų darbo stažą.

Fondą administruos Sodra, įmokas į jį mokės darbdaviai, administravimas numatytas iš fondo lėšų. Planuojama fondą surinkti ne taip drastiškai mažinant darbdavių mokamas socialinio draudimo įmokas. Socialinio modelio rengėjai siūlė artimiausius 12 metų kasmet po 1 proc. mažinti darbdavių mokamą socialinio draudimo įmoką. Nusprendus steigti naują fondą, sutarta, kad minėta išmoka kasmet bus mažinama po 0,7 proc., o nebe po 1 proc. Fondo veiklą stebės darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės atstovai.

Kitas Trišalės tarybos posėdis numatomas rugsėjo 29 d.

 

 

Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Lietuva/sutare-del-gincytinu-naujojo-darbo-kodekso-nuostatu/209376
© Lietuvos žinios