Naujasis darbo kodeksas siūlo maksimalios darbo laiko savaitės ilginimą nuo 48 iki 60 valandų. Tačiau ar žinojote, kad žmonėms, kurie darbe kasdien praleidžia daugiau nei 8 valandas padidėja tikimybė patirti insultą?

 

Britų medicinos žurnalas „Lancet“ atliko tyrimą, kurio duomenys atskleidė, kad insulto rizika 10 % padidėja tiems žmonėms, kurie vidutiniškai dirba 48 val. per savaitę, 27% – dirbantiems 54 val. per savaitę ir 33% – kurie per savaitę darbe praleidžia daugiau nei 55 val.

Mokslininkai tiriamuosius suskirstė į kelias grupes. Iš vidutiniškai po 35-40 val. per savaitę dirbančių žmonių grupės mažiau nei penki žmonės iš 1.000 per dešimtmetį patyrė insultą. Iš dirbusių po 55 val. per savaitę ir daugiau tiriamųjų grupės per tą patį laikotarpį insultu susirgo 6 žmonės iš 1.000.

Ilgos darbo valandos kelia papildomą stresą, be to, ilgai trunkantis sėdėjimas neigiamai veikia sveikatą ir taip pat gali padidinti insulto tikimybę. Didelė insulto tikimybės priežastis gali būti ir bendras sveikatos nusilpimas, kurį sukelia netinkama mityba ir sporto pratimų trūkumas.

Ar tikrai norim būti paversti darboholikais?

Rugsėjo 10 d. 12 val. prie LR Seimo ateik ir pasakyk tam NE!

 

Daugiau informacijos apie protesto akciją rasite internetinėje svetainėje: www.maistprofsajunga.lt 

 

Šaltinis:BBC news inf.