Rusijos paskelbtas embargas maisto produktams iš ES šalių. Ar tai palietė Jūsų darbovietę?

Iš EFFAT gavome laišką, kuriame politinio sektoriaus atstovas kreipėsi pasakodamas:

„Vakar EFFAT Taryba buvo informuota apie rinkos pokyčius ES ir Rusijos embargą, kuris paskutinį kartą vykdytas 2014 m. rugpjūtį, visai neseniai vėl buvo pratęstas. Bulgarų, čekų, vengrų, lenkų, rumunų, slovėnų, slovakų, austrų delegatai pristatė susirūpinimą keliančią padėtį su kuria susidūrė daugelio Europos šalių-narių maisto produktų gamintojai ir ūkininkai.

Pasak jų, dėl Rusijos embargo ir didėjančio spaudimo kainoms labiausiai nukentėjo pieno, mėsos bei vaisių ir daržovių produktų gamintojai. Ministrai pasisakė už tai, kad turi būti daugiau dirbama ties šia situacija, išplečiant tam tikrų priemonių taikymą ir įvertinant priemones, kurios jau panaudotos.

Komisija paskelbė rinkos priemones kaip sušvelninti kainų spaudimo ir Rusijos embargo įtaką, pieno, vaisių ir daržovių sektoriams. Kalbant apie mėsą, komisija priminė, kad laikinos privataus sandėliavimo priemonės buvo įgyvendintos kovo mėnesį ir nurodė esanti pasirengusi įvertinti rinkos  situaciją.

Mes susisiekėme su politikos ekspertu MEP ole Christensen, kuris padeda mums šiuo klausimu. Tačiau, norėdami judėti į priekį ir bandyti gauti Europos Parlamento paramą, mums reikia surinkti įrodymų ir pateikti pavyzdžių apie embargo pasekmes darbui.

Būtume labai dėkingi, jeigu galėtumėte prisidėti prie šios iniciatyvos ir atsiųsti mums konkrečių pavyzdžių, kurie paveikė ir Jūsų darbovietę.

Reikalinga informacija:

  • Kompanijos pavadinimas ir jos verslo ryšiai su Rusija (bendra informacija)
  • Kas nutiko kalbant apie eksportą, prieigą prie naujų rinkų ir t.t.
  • Kaip Jūsų bendrovė reagavo į tokias aplinkybes? Kaip tai įtakojo darbovietę ir darbuotojus?

Labai ačiū už Jūsų paramą. Tai labai  svarbu norint kažką pakeisti šioje situacijoje. Su Ole Christen‘spadiskutuoti apie situaciją susitinkame rugsėjį  todėl mums reikia surinkti kuo daugiau konkrečių pavyzdžių, kurie pagrįstų mūsų nerimą. Būtų šaunu, kad jei turite pavyzdžių, atsiųstumėte juos iki rugpjūčio pabaigos arba rugsėjo pradžioje.”

Jeigu galite prisidėti prie šios iniciatyvos, rašykite.