Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Pasaulio ekonomikos forume Davose, kuriame su pasaulinių kompanijų atstovais ir įtakingais verslininkais aptarė investavimo galimybes Lietuvoje.

Prezidentės teigimu, didelių, globalioje rinkoje veikiančių įmonių susidomėjimas Lietuva atveria plačias galimybes šalies verslui ir kuria naujas darbo vietas žmonėms.

Prezidentė susitiko su „Google”, „Thremofisher” ir „Hitachi” kompanijų atstovais. Susitikime su „Google” pasaulinio tinklo rinkodaros vadove Loraine Twohill kalbėta apie šios kompanijos ketinimus Vilniuje atidaryti regioninę atstovybę Baltijos šalims.

Stambios JAV farmacinės įmonės „Thermofisher” prezidentas Marcas N. Casperis šalies vadovei pristatė savo kompanijos investicijų plėtros planus Kaune. Medicinos ir farmacijos produktus gaminanti įmonė dar praėjusiais metais Lietuvoje investavo virš 9 milijonų JAV dolerių ir yra sukūrusi daugiau nei 400 darbo vietų.

Susitikime su Japonijos energetikos kompanijos „Hitachi” atstovais aptartos bendradarbiavimo galimybės energetikos srityje.

Prezidentė taip pat susitiko su JAV vertybinių popierių prekybos technologijų tiekėjo „Nasdaq” atstovais.

Šalies vadovė pabrėžė, jog auganti šalies ekonomika, greita pažangių technologijų ir komunikacijų plėtra, spartus internetas, aukštos kvalifikacijos darbuotojai užsienio verslui sukuria palankią investicinę aplinką Lietuvoje.

http://prezidentas.lt/