eurai1.jpg
2014 m. sausio 17 d.

eurai1.jpg

Vakar vykusiame Vartotojų teisių apsaugos ir socialinių reikalų darbo grupės posėdyje aptarti svarbiausi su euro įvedimu susiję klausimai, pristatytas artimiausių veiksmų planas.

 
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pabrėžė, kad svarbiausias uždavinys įvedus eurą bus išlikti socialiais atsakingais: išlaikyti nesumažėjusias socialines išmokas, atlyginimą, išvengti nepagrįsto kainų didinimo. Tam būtinas visų interesų grupių – darbdavių, prekybininkų, valstybės, vartotojų teisių gynėjų bendradarbiavimas ir sutarimas.

Posėdyje praktinius ir teisinius euro įvedimo aspektus, viešinimo kampanijų veiklą, su euro įvedimu susijusių veiklų planus pristatė Lietuvos Banko, Finansų ministerijos ir Ūkio ministerijos atstovai.

Susitikimo metu nuskambėjo siūlymas pasirašyti memorandumą, kuriuo verslininkai įsipareigotų sąžiningai perskaičiuoti kainas ir išlikti socialiai atsakingi.

Taip pat buvo aptarti ir pristatyti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos ir Lietuvos statistikos departamento uždaviniai įvedant eurą. Pabrėžta, kad ruošiantis euro įvedimui bus labai svarbi ne tik efektyvi darbo grupės komunikacija, bet ir Nevyriausybinių organizacijų, verslo atstovų įsitraukimas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija