parama.jpg
2013 m. rugsėjo 25 d.

parama.jpg

Daugiau nei kas dešimtas žmogus (14 proc. šalies gyventojų) sako turintys artimuosius, kurie, ištikus nelaimei, juos ir jų šeimas bent pusę metų galėtų remti finansiškai. Tai atskleidė „Swedbank“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta gyventojų apklausa. Dažniau artimųjų paramos tikėtųsi studentai, tačiau tėvų, vaikų ar giminaičių dosnumu tiki ir vadovaujančias pareigas užimantys vidutinio amžiaus žmonės.

7 iš 10 Lietuvos gyventojų prisipažino, kad nutikus nelaimei, dėl kurios jie žūtų ar taptų nedarbingi, jų šeimas prislėgtų papildomi finansiniai rūpesčiai – sumažėtų pajamos vienam žmogui ar netgi tektų dengti likusius įsiskolinimus.

Tyrimas atskleidė, kad kas dešimtas žmogus (11 proc.), ištikus rimtai nelaimei, galėtų parduoti turimo turto. Bent 3 mėn. atlyginimo dydžio santaupų turi 33 proc. apklaustųjų, 11 proc. turi kaupiamojo/investicinio draudimo sutartį. Tik 9 proc. žmonių turi gyvybės draudimą, kuris mirties atveju pagelbėtų šeimoms.

Gyventojų apklausą apie artimųjų finansinę apsaugą „Swedbank“ užsakymu balandžio mėn. pabaigoje atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė bendrovė „Spinter tyrimai“. Tyrime dalyvavo 1000 šalies gyventojų nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

Šaltinis: „Swedbank”