darbuotojai.jpg
2013 m. rugpjūčio 14 d.

darbuotojai.jpg

Liepos mėnesį Lietuvos darbo birža gavo 13 pranešimų apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą, įspėti 497 darbuotojai. Po keturis pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus gavo Vilniaus ir Kauno, po vieną – Alytaus, Klaipėdos, Panevėžio, Plungės ir Šiaulių teritorinės darbo biržos.

Pranešimai apie grupės darbuotojų atleidimus gauti iš gyvenamųjų ir negyvenamųjų namų statybos kraujo perpylimo įstaigų ir kraujo bankų veiklos gaminių iš plastmasės ir medienos, medicininės įrangos gamybos, priežiūros ir prekybos švietimo, viešojo valdymo, elektros sistemų įrengimo, oro transporto paslaugų, keleivių pervežimo, raštinės reikmenų gamybos, mėsos produktų gamybos ir prekybos bei prekybos drabužiais sektoriuose dirbančių įmonių.
 
Šiais metais sausio – liepos mėnesiais iš viso gauti 44 pranešimai apie numatomą per 1,9 tūkst. darbuotojų atleidimą. Pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo gautas 41 pranešimas apie atleidimus ir įspėta per 1,5 tūkst. darbuotojų.

Švelninant grupės darbuotojų atleidimo socialinius padarinius ir suteikiant konkrečią pagalbą atleidžiamų darbuotojų greitesniam sugrįžimui į darbo rinką, teritorinių darbo biržų specialistai organizavo susitikimus su įmonių, pranešusių apie darbuotojų atleidimus, atstovais ir atleidžiamais darbuotojais, suteikė informaciją apie darbo biržos teikiamas paslaugas, aptarė užimtumo rėmimo priemonių taikymo galimybes.  

Liepą parengtos 8 prevencinių priemonių programos grupės darbuotojų atleidimų pasekmėms švelninti. Jose numatoma 196 atleistiesiems suteikti informavimo, konsultavimo, individualios veiklos planavimo paslaugas. Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pasiūlyta dalyvauti 73 asmenims, kad jie neprarastų ryšio su darbo rinka. Taip pat 115 asmenų bus įdarbinti į laisvas darbo vietas, 15 pradės individualią veiklą, 300 numato įsidarbinti savarankiškai.

Lietuvos darbo biržos informacija