seminaras2.gif
2013 m. gegužės 27 d.

seminaras2.gif

Savaitgalį į seminarą Šilutės rajone Kintuose susirinko apie 40 Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos narių (iš AB „Švyturys- Utenos alus“, UAB „Vičiūnai ir partneriai“, “Mondelez Production” ir kt.), kurie diskutavo apie profesinių sąjungų tikslus, narių vaidmenį organizacijose. 

Dalyviai aptarė būdus, kuriuos naudojant būtų įmanoma pakeisti susiformavusį požiūrį į profesines sąjungas kaip paslaugų teikėją. Tik turinti aktyvius narius profesinė sąjunga gali tapti jėga, gebančia pasiekti naudingų darbuotojams susitarimų. Diskutuota ir  apie Lietuvos narystės prasmę ES bei profesinių sąjungų naudą. Įmonių profesinių sąjungų nariams norima perduoti  Baltic Organizing Academy organizuotuose mokymuose, kuriuose dalyvavo 11 Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos narių,  įgytas žinias.
Tokie seminarai vyks visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Du seminarai jau vyko Klaipėdos rajone, vienas – Pasvalyje. Seminarų tikslas yra pasiekti aktyvios darbuotojų narystės savo organizacijoje – profsąjungoje.

LMP informacija