2013 m. gegužės 16 d.
60 proc. Lietuvos įmonių direktorių ir IT skyrių vadovų, dalyvavusių „Pažangios įmonės indekso“ tyrime, mano, jog jų bendrovėse darbuotojams suteikiama galimybė dirbti lanksčiai. Siekdamos dar labiau paskatinti nuotolinio darbo kultūrą, bendrovės „Microsoft Lietuva“, „Omnitel“, TEO, „Lietuvos draudimas“, „Blue Bridge“ drauge su asociacija INFOBALT ir LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija gegužės 31 d. organizuoja „Lanksčiojo darbo stiliaus dieną“ ir nuotolinio darbo kultūrai skatinti skirtą renginį.

„Lankstumas darbo santykiuose yra labai svarbu. Galimybė sutarti dėl patogaus darbo laiko, vietos, naudojamų priemonių ar kitų sąlygų leidžia kurti gerus ir abipusiai – tiek darbdavio, tiek darbuotojo – lūkesčius atitinkančius santykius, o atitinkamai dėl to pasiekti ir geresnių darbo rezultatų. Žinoma, kuriant lanksčias darbo sąlygas svarbu išlaikyti ir balansą su socialinėmis garantijomis, neprasilenkti su esminiais darbo teisės principais“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Kasmetinė, visoje Europoje ir JAV minima „Lanksčiojo darbo stiliaus diena“ Lietuvoje organizuojama antrą kartą.

„Nors lankstaus darbo kultūrą palaikančių bendrovių skaičius auga, tačiau įmonių vadovams ir darbuotojams visoje Lietuvoje vis dar trūksta informacijos apie tai, kokia lankstaus darbo nauda ir kaip galima išnaudoti šiuolaikines technologijas geresniems asmeniniams ir verslo rezultatams pasiekti. Artėjant „Lanksčiojo darbo stiliaus dienai“, norime atkreipti įvairių organizacijų, ir ypač jų darbuotojų dėmesį į lankstaus darbo galimybes, todėl kviečiame visus gegužės 31 d. drauge dirbti nuotoliniu būdu“, – teigė „Microsoft“ rinkodaros vadovas Baltijos šalims Aleksandras Golod.

Plačiau skaitykite www.socmin.lt