carlsberg_group_logo.png
2013 m. balandžio 19 d.
carlsberg_group_logo.png

Birželio 4 – 5 d. Vilniuje IUF (Tarptautinė maisto bei tabako pramonės, žemės ūkio, restoranų – viešbučių aptarnavimo, visuomeninio maitinimo darbuotojų sąjunga) organizuoja profsąjungų, atstovaujančių įmonės „Carlsberg Group“ darbuotojus, tarptautinį susitikimą. Susitikimo tikslas – apsikeisti informacija, pradėti koordinuoti profsąjungų veiksmus, veikti solidariai, sudaryti planą apie profsąjunginės narystės sustiprinimą.  Šis susitikimas tai pat padės profsąjungoms sužinoti ir skleisti konkrečius faktus apie kompanijos elgesį jų šalyse.
 

IUF vienas iš tikslų – pradėti derybas pasaulio mastu su globaliomis įmonėmis pasirašant pasaulinius susitarimus dėl bendrų garantijų nustatymo.


„ Carlsberg Group“,  Danijos alaus bendrovė, ketvirtoji pagal dydį alaus gamintoja pasaulyje. Jos darbuotojų skaičius viršija 41,000. Kompanija yra įsigijusi didelį kiekį tiek alaus, tiek kitų gėrimų prekinių ženklų. Ji yra lyderė pagal alaus pardavimų apimtis Rusijoje,  jos rinkos dalis šioje šalyje sudaro apie 40%. Verslas yra sukoncentruotas Šiaurės ir Vakarų Europoje, Rytų Europoje ir Azijoje, kur Carlsberg išlaiko galingas pozicijas. Kita pasaulio dalis yra aptarnaujama eksportu ir licenciniais susitarimais. 
 
„Carlsberg Group“ buvimas alaus gamybos šakoje dar labiau patvirtina būtinumą koordinuoti profsąjungų veiklą tarptautiniame lygyje bei skatinti darbuotojų ir jų profsąjungų solidarumą ne tik pačioje kompanijoje, ber ir visame pasaulyje. IUF tai  –  strateginis prioritetas.
 
LMP informacija