2013 m. balandžio 5 d.
Seimo komitetai ir Seimo Europos informacijos biuras jau dešimtus metus organizuoja „Europos savaitės Seime“ diskusijas, kurios yra  atviros visuomenei  bei skirtos Lietuvos Respublikos įstojimui į Europos Sąjungą ir Europos dienai paminėti. Šių metų „Europos savaitės Seime“ diskusijos skirtos artėjančiam Lietuvos Respublikos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai 2013 m. liepos 1 d. – 2013 m. gruodžio 31 d.

„Europos savaitės“ renginiai – tai puiki proga visuomenei daugiau sužinoti apie Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, Seimo komitetų veiklą, Seimo darbą Europos Sąjungos integracijos procesuose. „Europos savaitės“ diskusijose kviečiami dalyvauti Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai, Europos Parlamento  nariai iš Lietuvos, ministerijų ir kitų valstybės institucijų atstovai, universitetų dėstytojai, studentai, jaunimo, nevyriausybinių, bendruomeninių organizacijų, interesų grupių atstovai, žiniasklaida, visuomenė.

Diskusijos yra tiesiogiai transliuojamos interneto svetainėse www.lrs.lt ir www.eib.lrs.lt, TV kanalu „Seimas – tiesiogiai“. Renginių vaizdo įrašai bei pranešimų medžiaga skelbiama Seimo Europos informacijos biuro svetainėje www.eib.lrs.lt.

„EUROPOS SAVAITĖS SEIME 2013“ DISKUSIJŲ TVARKARAŠTIS

Balandžio 10 d., trečiadienį, 11 val. – Biudžeto ir finansų komiteto ir Ekonomikos komiteto diskusija „Akcizais ir muito mokesčiais apmokestinamų prekių kontrabandos prevencija“.

Balandžio 17 d., trečiadienį, 15 val. – Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto diskusija „Ar Europos Sąjunga skiria pakankamai dėmesio daugiakalbystės politikos įgyvendinimui?“

Balandžio 24 d., trečiadienį, 14 val. – Audito komiteto diskusija „Viešieji pirkimai: ar detalus reguliavimas lygu efektyvūs ir skaidrūs pirkimai?“

Gegužės 8 d., trečiadienį, 13 val. – Aplinkos apsaugos komiteto ir Kaimo reikalų komiteto diskusija „Aplinkosauga ir žemės ūkis – link subalansuoto ūkininkavimo“.

Gegužės 10 d., penktadienį, 10 val. – Europos reikalų komiteto diskusija „Europos Sąjungos valstybių nacionalinių parlamentų vaidmuo prižiūrint subsidiarumo principo laikymąsi Europos Sąjungos teisėkūros procese“.

Gegužės 13 d., pirmadienį, 10 val. – Europos reikalų komiteto, Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Valstybinės kultūros paveldo komisijos diskusija „Moksliniai tyrimai kultūros paveldo apsaugoje“.

Gegužės 15 d., trečiadienį, 13 val. – Sveikatos reikalų komiteto diskusija „Privati ir valstybinė medicina: nuo konfrontacijos iki partnerystės“.

Gegužės 17 d., penktadienį, 9 val. – Socialinių reikalų komiteto diskusija „Europos piliečių metai – jaunimo lūkesčiai ir visuomenės galimybės“.

Gegužės 22 d., trečiadienį, 13 val. – Teisės ir teisėtvarkos komiteto diskusija „Bendroji Europos sutarčių teisė: praktinė nauda prekybininkams ir vartotojams“.

Gegužės 24 d., penktadienį, 10 val. – Informacinės visuomenės plėtros komiteto diskusija „Viešojo ir privataus sektorių partnerystė PPP įgyvendinant informacinius ir ryšių technologijų projektus: Lietuvos ir užsienio valstybių patirtis“.

Gegužės 29 d., trečiadienį, 13 val. – Žmogaus teisių komiteto diskusija „Europos Sąjungos pilietybės reikšmė Lietuvos žmonėms“.

Gegužės 31 d., penktadienį, 13 val. – Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto ir Užsienio reikalų komiteto diskusija „Energetinio saugumo dimensijos vystymasis Europos Sąjungos bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos srityse ir Lietuvos interesai“.

Birželio 6 d., ketvirtadienį, 9 val. – Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto diskusija „Kaip dalyvaujamoji demokratija ir decentralizuotas bendradarbiavimas prisideda prie vietos reikalų tvarkymo?“