2013 m. kovo 20 d.
Vyriausybės sudaryta darbo grupė svarsto galimybę taikyti progresinius mokesčius taip, kad uždirbantiems per 3100 litų mokesčiai nedidėtų, o uždirbantiems mažiau – sumažėtų. Apie tokį iškeltą tikslą LRT televizijos laidai „Įžvalgos“ pirmadienį kalba Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.
 

Praeitą savaitę pačiam teko dalyvauti darbo grupės posėdyje. Buvo du pranešėjai, kurie pristatė, kokie galimi keliai darant mokesčių reformą. Žinoma, galutiniai sprendimai bus priimti tuomet, kai balandžio mėnesį į darbo grupės posėdį pasikviesime politikus“, – LRT televizijos laidoje „Įžvalgos“ sakė Ministras Pirmininkas.

A. Butkevičiaus teigimu, mokesčių peržiūra reikalauja didžiulės atsakomybės, išorės ir vidaus investuotojų įvertinimo. „Iškeltas pagrindinis tikslas progresyvumą pritaikyti tiems žmonėms, kurių pajamos yra santykinai nedidelės, jiems reikėtų sumažinti mokesčius. Kol kas nenorėčiau kalbėti apie detales, bet galiu pasakyti, kad tuose pristatymuose, kuriuos mačiau, vyko diskusija, kad mažesni, diferencijuoti mokesčių tarifai gali būti taikomi darbo pajamoms iki 3100 litų, o po šios ribos liktų 15 proc., kaip yra ir dabar“, – sakė A. Butkevičius.

Kitame pasitarime, Ministro Pirmininko teigimu, bus peržiūrimos dabar galiojančios mokesčių lengvatos, bus pateikti nauji pasiūlymai. „Drąsiai galiu pasakyti, kad laikysimės labai griežtos fiskalinės politikos ir biudžeto disciplinos. Lietuva yra tarp Europos Sąjungos šalių, kurios perskirsto per viešuosius finansus lyginant su bendruoju vidaus produktu mažiausiai lėšų. Tai tikrai bloga situacija. Taip yra ir dėl šešėlinės ekonomikos, ir dėl blogo mokesčių administravimo, ir dėl kitų dalykų. Šiuos klausimus reikės spręsti kompleksiškai“, – sakė A. Butkevičius.