2013 m. vasario 18 d.
Vasario 18 d. www.DELFI.lt portale pasirodė teisininko, profsąjungų ir politinio veikėjo Dainiaus Paukštės straipsnis, kuriame išsakytas požiūris į emigraciją.

Kiekvieno piliečio pirmapradė teisė yra gyventi savo kilmės valstybėje. Čia žmonės gimsta, auga, mokosi, dirba – taip grąžindami tėvams ir valstybei į juos įdėtas investicijas.
Tam, kad šalis normaliai vystytųsi, dalyvautų pasauliniuose procesuose, emigracija neturi viršyti pasaulinio vidurkio – 3 proc. Tuo tarpu Lietuva pasiekė jau beveik 18 proc.
D. Paukštė ragina suprasti, kad tai yra problema. Verta prisiminti, kad dėl augančios šalies ekonomikos, pritrūks darbo jėgos, todėl, kiek žmonių emigravo, tiek ir imigruos. Atsiras naujų, neišsprendžiamų problemų dėl imigrantų intergracijos.
Tai, kas vyksta Lietuvoje ir aplink ją, turi konkretų pavadinimą – ekonominė migracija. Ji apibūdinama kaip išvykimas iš savo šalies siekiant geresnės gyvenimo kokybės.
D. Paukštė mano, kad Vyriausybė turėtų nubrėžti aiškią politinę valią bei gaires, sugebančias sudominti ir mobilizuoti likusius tautiečius ir „sugundyti” bent dalį išvykusiųjų – sugrįžti.
Plačiau skaitykite www.DELFI.lt