2012 m. rugsėjo 28 d.
Norvegijoje vykusiame Tarptautiniame mėsininkų profesinio meistriškumo konkurse Utenos regioninio profesinio mokymo centro moksleivis Julius Paulavičius (mokyt. Ramunė Ražanskienė) laimėjo pirmąją vietą.

Konkursas vyko pagal iš anksto pateiktus metodinius nurodymus ir vertinimo kriterijus. Dalyviai turėjo greitai ir kokybiškai per nustatytą laiką paruošti keliolika pusgaminių. Konkurso vertinimo komisija, kurios sudėtyje buvo Norvegijos mėsininkų asociacijos prezidentas, Norvegijos švietimo ministerijos, mokytojų, mėsos perdirbimo įmonės atstovai, J. Paulavičiaus pagamintus pusgaminius įvertino geriausiai dėl jų ruošimo sudėtingumo, funkcionalumo, praktiško panaudojimo bei puikaus pristatymo.

Konkurse dalyvavo 5 šalių būsimieji mėsos perdirbimo pramonės darbuotojai iš Norvegijos, Danijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Lietuvai taip pat atstovavo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro moksleivis Marius Zakarevičius.
Antroji ir trečioji vietos atiteko Norvegijos ir Danijos moksleiviams.
Tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas organizuotas įgyvendinant Mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci partnerysčių projektą.

www.smm.lt