2011 m. gruodžio 7 d.
„Kraft Foods” ateitis pradeda formuotis kompanijai ruošiantis pasidalinti į du verslus 2012 m. pabaigoje. Pirmadienį viešai buvo paskelbta tai, kas iki tol buvo plačiai aptarinėjama – Valdybos pirmininkė ir kompanijos vadovė Irene Rosenfeld lieka tose pačiose pareigose užkandžių sektoriuje, o Tonis Vernonas, „Kraft Foods” Šiaurės Amerikos prezidentas, vadovaus Šiaurės Amerikos bakalėjos verslui. Tačiau buvo ir siurprizų. „Kaft” pakvietė dirbti Johną T. Cahillą, dirbusį privataus kapitalo firmoje „Ripplewood Holdings”.

Jis paliks „Ripplewood Holdings” ir nuo kito mėnesio pradės dirbti „Kraft” vykdančiuoju bakalėjos verslo direktoriumi. Taip pat jis prisidės prie finansinių klausimų, susijusių su skaldymu, sprendimo. Po to žadama jį pervesti į nevykdančiojo direktoriaus poziciją. Canhillas turi patirties įmonių atsiskyrimo srityje, nes anksčiau vadovavo „PepsiCo Bottling Group”, kuri 1999 m. atsiskyrė nuo „Pepsico”.

„Partnerystė tarp Canhillo ir Vernono užtikrins sklandų perėjimą prie nepriklausomos bakalėjos akcinės bendrovės išlaikant verslo pagreitį”, – pranešime sakė „Kraft” atstovas. Vernonas vadovaus verslui, o Canhilis susitelks į viešuosius, finansinius ir strateginius klausimus.

„Credit Suisse” analitikas Robertas Moscow Canhillo pasamdymą apibūdino kaip „teigiamą”, pažymėdamas jo vertingą patirtį reorganizuojant „Pepsico”. „Iš to, ką aš girdėjau, šis vyrukas visada tęsi pažadus”, – teigė analitikas.

Vernonas buvo apibūdintas kaip „teisingas pasirinkimas” paleisti Šiaurės Amerikos bakalėjos kompaniją, kaip bus vadinama „Kraft Foods”.

Paskutinį ketvirtį „Kraft” pardavimai augo 11.5 proc. iki 13.2 milijardo JAV dolerių. Neto pajamos augo 22 proc. iki 922 ,ilijono JAV dolerių. Šiaurės Amerikos pardavimai augo 4.4 proc. iki 6.1 milijardo JAV dolerių, Europos pardavimai augo 16.1 proc. iki  3.1 milijardo JAV dolerių, ir pardavimai besiplečiančiose rinkose augo 20.3 proc. iki 3.9 milijardo JAV dolerių.

versta iš http://www.chicagotribune.com.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija
Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: