2011 m. lapkričio 17 d.
Lapkričio 16 d. vyko mokslo konferencija „Gyventojų užimtumo ir socialinės politikos raida”, skirta Darbo ir socialinių tyrimų instituto 20-čiui. Renginyje įžvalgomis apie šalies socialinę raidą ir jos perspektyvas dalinosi bei pranešimus skaitė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas, Vilniaus universiteto prof.dr. Romas Lazutka, darbdavių atstovas – Lietuvos pramoninkų konfederacijos viceprezidentas dr. G. Rainys, kiti valdžios ir mokslo institucijų atstovai. Nuo LR Trišalės tarybos pranešimą skaitė Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė G. Gruzdienė.


Pranešime G. Gruzdienė pasidžiaugė, kad tuomet, kai profesinės sąjungos dar tik ieškojo savo vietos, resursų ir sąjungininkų darbuotojų interesams apginti, buvo užmegzti geranoriški ir konstruktyvūs ryšiai su Darbo ir socialinių tyrimų institutu, jo direktoriumi B. Gruževskiu bei kitais darbuotojais. Visiems šiems asmenims padedant dažnai bandyta pagrįsti savo reikalavimus profesinių sąjungų akcijose, kolektyviniuose susitarimuose, kartu dalyvauta bendruose projektuose, tyrimuose, kartu organizuoti seminarai paprastiems darbuotojams, bandant padidinti tą „laimės koefcientą”, aiškinantis, ar įmanoma Lietuvoje būti laimingu darbe.

Instituto direktoriui ir darbuotojams dėkota už „mokslo ryšį su gamyba”, už nuoširdžias pastangas, už idealizmą, tyrimų objektyvumą, už žmogišką požiūrį šiuoje laukinio liberalizmo aplinkoje, linkėta ir ateityje išlikti tokiais pat stipriais savo vertybėse.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija