2011 m. spalio 10 d.
„Carlsberg“ koncerno valdomos UAB “Švyturys-Utenos aus“ apsaugos tarnybos „Argus“ vadovas kreipėsi į teisėsaugą su prašymu patraukti atsakomybėn įmonės darbuotojus, kurie dalyvavo liepos 25d. pikete prie „Švyturio“ alaus daryklos Klaipėdoje.

 

Liepos 22 d. Klaipėdos apygardos teismui pritaikius laikinąsias apsaugos priemones – streiko sustabdymą – liepos 25 d. profesinės sąjungos surengė piketus prie „Švyturio” ir „Utenos alaus” daryklų. Į Klaipėdą palaikyti protestuojančių darbuotojų buvo atvykusios grupelės iš Plungės bei Vilniaus.

Spalio 7 d. į Klaipėdos policijos  poskyrį apklausai dėl dalyvavimo pikete buvo iškviestas AB “Švyturys“ profesinės sąjungos komiteto pirmininkas.

Organizuojant susirinkimą, jo vieta, laikas, dalvvių skaičius derinamas su savivaldybe, kuri, išnagrinėjusi organizatorių pranešimą apie numatomą renginį, gali išduoti arba neišduoti leidimo.  Tačiau Įstatymo  9 straipsnis teigia:  „Nebūtina pranešti apie piketus, kuriuose dalyvauja ne daugiau kaip 10 žmonių“. Taip pat įstatyme nėra draudžiama tuo pačiu metu organizuoti keletą piketų.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: