2011 m. spalio 3 d.
Baltijos jūros regiono darbo tinklo (BSLN) Iniciatyvinis komitetas penktą kartą susitiko rugsėjo 27 d. Sankt Peterburge. Aukšto lygio profesinių sąjungų, darbdavių organizacijų, valstybės valdymo ir nevyriausybinių organizacijų atstovai suderino pareiškimą, kurio tikslas – užbaigti sėkmingą BSLN projekto darbą. Jie taip pat paruošė projekto pratęsimą – Socialinio dialogo forumą Baltijos regiono šalyse, kuris lapkričio 15 d. bus sukurtas Hamburge, Vokietijoje.

Iniciatyvinis komitetas taip pat turėjo jungtinį posėdį su suinteresuotais asmenimis iš Rusijos ir Europos Komisijos atstovais tam, kad aptartų Europos sąjungos strategiją Baltijos jūros regionui ir bendradarbiavimo su Rusijos partneriais būdus. Dalyvaujant Rusijos federacijos Prezidento administracijos atstovui, Nepriklausomų Rusijos profesinių sąjungų federacija bei Sankt Peterburgo pramonininkų bei verslininkų sąjunga išreiškė savo susidomėjimą ir įsipareigojimą dalyvauti socialinio dialogo forume.

Abu socialiniai partneriai bei valstybinės ir regioninės valdžios atstovai aktyviai dalyvavo Rusijos pramoninkų mugėje 2011 m. vykusioje apvaliojo stalo diskusijoje apie socialinį dialogą. Čia toliau buvo keičiamasi nuomonėmis. Vokietijos šiaurės regiono profesinių sąjungų konfederacijos DGB Nord prezidentas Uwe Polkaehn pažymėjo, kad BSLN projektas sustiprino socialinį dialogą Baltijos jūros regiono šalyse pirmą kartą istorijoje regione subūręs tarptautinius socialinius partnerius. Socialiniai partneriai atsako už darbo rinkos veikimą šalyse aplink Baltijos jūrą. Socialinio dialogo forumas Baltijos šalyse taps puikia platforma socialiniam dialogui, padės bendrai nustatyti problemas, iššūkius ir taps pavyzdžiu kitiems regionams.

Versta iš BSLN pranešimo spaudai

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija
Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: