2011 m. rugpjūčio 22 d.
Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija pritaria Vilniaus miesto savivaldybės siekiui skaidriai vykdyti viešuosius pirkimus, reikalaujant, kad dalyvaujančios įmonės privalėt
ų deklaruoti savo darbuotojų uždarbius, sąžiningai mokėti mokesčius. Viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios bendrovės bus priverstos ieškoti būdų taupyti ne mažinant darbuotojų atlyginimus, o gerinant vadybą ar darbų organizavimą.

Primename, kad profesinės sąjungos šį pavasarį siūlė padidinti Lietuvos darbuotojų minimalų atlyginimą 100 litų nuo 2011 metų liepos 1 dienos ir dar 100 litų nuo 2012 metų sausio 1 dienos, tačiau susidūrė su A. Kubiliaus vadovaujamos vyriausybės pasipriešinimu, nors minimalus atlyginimas paskutinį kartą didintas 2008 metais neužtikrina minimalaus pragyvenimo lygio jį gaunantiems darbuotojams.

 

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos prioritetu visuomet buvo ir bus kova prieš nelegalų darbą ir atlyginimų mokėjimą vokeliuose. Mes už tai, kad darbuotojai gautų atlyginimus, suteikiančius galimybę ne tik egzistuoti ar prašyti pašalpų iš valstybės, o gyventi oriai, todėl pritariame Vilniaus savivaldybės ketinimams keisti viešųjų pirkimų sąlygas.


Idėją keisti Viešųjų pirkimų įstatymą įvedant reikalavimą įmonėms mokėti ne mažesnę nei vidutinę algą savo darbuotojams LR Seimui pateikė ir Žemės ūkio ministras K. Starkevičius – http://verslas.delfi.lt/business/kstarkevicius-pasiskolino-azuoko-ideja.d?id=48821543

 

A. Zuoko pasiūlymas – http://verslas.delfi.lt/archive/article.php?id=48668371

 

parengta pagal lpsk.lt ir delfi.lt

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: