2011 m. birželio 1 d.
Profesinės sąjungos kategoriškai prieštarauja minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo atidėliojimui, nes yra įsitikinusios, jog minimalią mėnesio algą būtina didinti, todėl tęsia protesto akcijas ne tik prie darbdavių organizacijų, bet ir prie Lietuvos miestų savivaldybių.

2011m. birželio 1d. 12val., Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinis centras surengs piketus prie Lietuvos prekybos pramonės ir amatų rūmų asociacijos (J.Tumo-Vaižganto g. 9/1-63a, Vilnius) ir prie Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos (Algirdo g. 31, Vilnius) bei 2011m. birželio 2d. 12val., prie Lietuvos miestų savivaldybių.
Infliacija didėja grėsmingais tempais, auga prekių ir paslaugų kainos, o gyventojų pajamos akivaizdžiai nuvertėjusios, todėl kitos perkamosios galios alternatyvos, nei minimalios mėnesio algos (MMA) didinimas – nėra, tai vienas iš svarbiausių būdų realiai gerinti savo piliečių gyvenimo kokybę.

 

Primename, kad kovo pabaigoje profesinės sąjungos jau piketavo prie darbdavių organizacijų, atkreipdamos dėmesį į akivaizdžius faktus – Lietuva pagal valstybės nustatytą minimalų atlyginimą, ir pagal perkamosios galios standartą – 25-a iš 27 ES valstybių. Skurdo riba Lietuvoje 1095 litai, o minimali alga 800 litų (neatskaičius mokesčių), todėl darbdavių teisinimasis neva minimalios mėnesio algos (MMA) didinimas labai pakenktų smulkiajam verslui (nors realiai daugelis įmonių dirba pelningai), neįtikina.

 

Didėjant paslaugų, prekių kainoms, brangstant pragyvenimo lygiui – didėja skurstančių žmonių skaičius (40.3 procento Lietuvos gyventojų pajamos atsidūrė žemiau skurdo ribos), o  tuo pat metu verslas po krizės atsigauna, todėl Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinis centras įsitikinęs, kad minimalią mėnesio algą didinti būtina.

 

 

Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinis centras

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga facebook’e: