2011 m. kovo 10 d.
Šiandien 2008–2012 metų kadencijos Seimas susirinko į eilinę VI (pavasario) sesiją ir Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pristatė sesijos darbų programą.

Seimo Pirmininkė pateikė prioritetus, kuriems Seimo darbe šį pavasarį bus skiriamas didžiausias dėmesys.

  „Svarbiausi šios sesijos prioritetai mano požiūriu yra: energetika, kova su korupcija, Sodros reforma, šeimos politikos stiprinimas, ekonomikos skatinimas, darbo vietų kūrimas, nedarbo mažinimas ir Konstitucinio Teismo nutarimų įgyvendinimas“, – sakė I. Degutienė.

  Parlamento vadovė pabrėžė, kad jau dabar į Seimo sesijos darbų programą yra įtraukta apie 600 teisės aktų projektų, todėl būtina įvertinti, ar visi registruoti projektai yra aktualūs ir sprendžiami neatidėliotinai.

  „Turint visa tai omenyje, pravartu būtų pasverti ir apsispręsti, kam turėtų būti teikiamas prioritetas. Akivaizdu, kad visi į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę pasiūlyti klausimai tikrai nebus išnagrinėti, todėl būtų gerai visiems pasistengti įvertinti, ar kiekvienas konkretus projektas tikrai aktualus ir turėtų būti sprendžiamas neatidėliotinai, ar galima palaukti, o vėliau gal ir visai atsisakyti kai kurių klausimų“, – sakė I. Degutienė.

www.lrs.lt