2011 m. vasario 4 d.
Vyriausybė principingai laikysis savo priimtų sprendimų dėl patvirtintos privalomos tvarkos – nuo šių metų gegužės 1d. dengtose turgavietėse maisto produktais prekiaujantys prekybininkai turės naudoti kasos aparatus.

Premjeras Andrius Kubilius ragina smulkiuosius verslininkus patikėti, kad sprendimas dėl kasos aparatų nebus atšauktas.

„Aš neturiu jokių galimybių galvoti apie sprendimo atšaukimą, nes nematau, kaip tai galėtų būti daroma. Nematau ir negirdžiu iš tų pačių besirengiančių į mitingą racionalių argumentų, kuo kasos aparatai būtų netinkami tvarkant visą buhalterinę apskaitą tokioje prekyboje,” – planuojamo turgaus prekeivių mitingo išvakarėse sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat pažymi, kad Vyriausybė buvo skyrusi papildomo laiko ir kreipėsi į smulkų verslą bei prekybininkus vienijančias struktūras, prašydama pateikti savo siūlymus dėl parengto projekto. Tačiau jokio atsako ir pasiūlymų iš smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų dėl pateiktos kasos aparatų įsigijimo išlaidų kompensavimo tvarkos negavo.

Be to, Vyriausybė sulaukė didelio palaikymo iš įvairių visuomenės grupių dėl tokio sprendimo įgyvendinimo. Ir pavieniai žmonės, ir asocijuotos žemdirbių, verslo struktūros viliasi, kad nauja kasos aparatų naudojimo tvarka užtikrins didesnį verslo skaidrumą, geresnę pajamų apskaitos kontrolę, sudarys galimybę tiksliai fiksuoti gautas pajamas ir kartu užkirs kelią nereglamentuotai, šešėlinei veiklai bei geriau apsaugos vartotojų teises.

Premjeras gerbia piliečių teisę į susirinkimus, tačiau mano, kad planuojamo protesto mitingo organizatoriai sąmoningai nepasinaudojo Vyriausybės siūlytomis kitomis civilizuotomis ir demokratiškomis dialogo formomis.

www.lrv.lt