2011 m. sausio 13 d.
Pasekmių viešajam saugumui gali turėti ne visuomenės noras rengti protestus, o politikų sprendimai neleisti to daryti.

Tokios nuomonės laikosi vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, praneša ministerija.

„Demokratinėje valstybėje turi būti užtikrinta visuomenės teisė išsakyti savo nuomonę dėl kiekvieno valdžios sprendimo ar susidariusios situacijos.


Laikas baigti žaisti žaidimus tarp demokratijos ir biurokratijos, nes tokie žaidimai kursto nesantaiką visuomenėje ir gali turėti rimtų pasekmių viešajam saugumui“, – po susitikimo su viešąją tvarką užtikrinančių teisėsaugos institucijų atstovais teigė R. Palaitis.

Susitikime dalyvavę Policijos departamento, Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento bei Valstybės saugumo departamento atstovai pristatė teisėsaugos institucijų pasiruošimą užtikrinti viešąją tvarką per visuomenės protestus ar mitingus.

Teisėsaugos institucijų pasirengimą tokiems įvykiams R. Palaitis įvertino teigiamai ir didesnių priekaištų neturėjo.

„Teisėsaugos institucijos laikosi paprastos nuostatos: užtikrinti viešąją tvarką ir garantuoti visuomenės saugumą būtina kiekvieną dieną, net ir tuomet, kai nevyksta protestai ar mitingai. Įsitikinau, kad pareigūnai yra pasiruošę, todėl kai kurių politikų keliamos problemos apie viešosios tvarkos pažeidimo grėsmes protestų metu yra ne kas kita kaip nenoras matyti problemas ir girdėti visuomenės nuomonę“, – sakė ministras.

Išklausęs susitikime dalyvavusių teisėsaugos institucijų atstovus, ministras paragino juos neprarasti budrumo ir, nepriklausomai nuo to – bus leidžiama ar ne visuomenei rengti protestus, nuolat informuoti jį apie viešąją tvarką užtikrinančius veiksmus bei esamą situaciją.

www.lrt.lt