Balandžio 15 d. įvyko Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) posėdis. 

Jo pradžioje įvyko susitikimas su Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatu į Prezidento postą Vyteniu Povilu Andriukaičiu, kuris pristatė savo rinkimų programos gaires „Lietuva gali“. Gerai profesinių sąjungų atstovams pažįstamas socialdemokratas kvietė kartu siekti kairiosios ideologijos tikslų, atsakinėjo į visus, net ir nepatogius klausimus.

Įmonės „Baltic Salary Survey“ konsultantas Povilas Blusius informavo valdybos narius apie  kasmetinius atlygio tyrimus. Jis kvietė profesinių sąjungų atstovus pasinaudoti bendrovės atliekamų tyrimų duomenimis, kurie identifikuoja tendencijas  rinkoje ir atskiruose sektoriuose.

Tęsiant tradiciją iš arčiau susipažinti su visomis LPSK narėmis, šį katrą savo organizacijos veiklą pristatė Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos komanda: pirmininkas Juozas Neverauskas, pavaduotojos Dalia Jakutavičė ir Jurga Žemaitienė, komunikacijos specialistė Jūratė Jasiūnienė.

Vėliau LPSK pirmininkė Inga Ruginienė pristatė derybų dėl nacionalinės kolektyvinės sutarties eigą: šiuo metu yra deramasi dėl mažiausių pareiginės algos koeficientų ir bazinio dydžio kėlimo. Ji informavo, jog į derybas jungiasi vis naujos organizacijos, atstovaujančios atskiroms šakoms. Kitas derybinis posėdis – balandžio 19 d.

LPSK vadovė taip pat informavo, jog koreguotas Gegužės 1-osios paminėjimo planas.  Bus rengiamos eitynės (11 val. bus renkamasi prie Seimo), į kurias kviečiamos įvairios visuomenės grupės su savo reikalavimais, o 12 val. – renginys Vinco Kudirkos aikštėje „Atėjome savo teisių”.

I. Ruginienė padėkojo organizacijoms, prisidėjusioms prie akcijos „Nemokamos konsultacijos dėl teisių darbe“ rengimo Klaipėdoje, papasakojo apie susitikimus su beveik visų uostamiesčio profesinių sąjungų atstovais. Planuojama tokių renginių ateityje daryti ir daugiau įvairiuose Lietuvos miestuose.

LPSK inf.