2011 m. balandžio 20 d.
Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga palaiko rusų aktyvistus, kurie šiuo metu organizuoja kampanijas, siekdami kalnakasio Valantino Urusovo išlaisvinimo. Jis buvo įkalintas šešiems metams sunkiųjų darbų po to kai savo kolegas suorganizavo į profesinę sąjungą.


Kampanija buvo atgaivinta 2011 m. vasarį, kuomet Valentino dieną Maskvoje buvo surengta demonstracija, reikalaujant V. Urusovo išlaisvinimo. Taip pat jo advokatai pateikė apeliaciją dėl bylos peržiūrėjimo.

Reikalavimas išlaisvinti V. Urusovą skamba iš visų Europos profsąjungiečių lūpų. Didžiojoje Britanijoje Nacionalinė kalnakasių profesinė sąjunga 2010 m. konferencijoje patvirtino organizuosianti protestus prieš Rusijos prezidentą D. Medvedevą dėl šios bylos. Londone buvo sukurta kampanijos organizacinė grupę, kurią galima palaikyti per facebook.com.
http://www.facebook.com/group.php?gid=172737769104 (perskaityti informacijai nebūtina jungtis prie facebook’o).

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga, palaikydama kampaniją išsiuntė laiškus Alrosa kompanijos, kurios padalinyje dirbo V. Usurovas, prezidentui Sergejui Vybornovui bei Jakutijos respublikos (kurioje V. Usurovas dirbo ir yra nuteistas) prezidentui Viačeslavui Štyrovui, reikalaudami sustabdyti represijas prieš profesinės sąjungos aktyvistus minėtoje bendrovėje.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija